Продукти:
Начин на приготвяне:
- дребен булгур
- маруля
- краставичка
- зелен лук
- домати
- лютеница(за цвят)
- сол,олио,оцет,лют червен пипер
Начин на приготвяне:
- В една купа се слага дребния булгур,залива се с гореща вода,колкото да покрие булгура,захлупва се с капак и се чака 10-15 мин докато поеме цялата си вода.Добавя се сол,олио,оцет и лютеница.
- Отделно в голям съд се нарязва марулята,краставичката,домата,зеления лук.Добавят се отново в малко количество сол,олио и оцет(вместо оцет може и сок на лимон да се добави).
- Към зеленчуците се добавя набъбналия булгур и се бърка добре,но без да се мачка много,че да не умре марулката.
- Оставя се в хладилника да изстине(по-вкусно е като е леко хладно),но ако нямате време може и веднага да се сервира.
- Да Ви е сладко и Наздраве! :)
Коментари
Публикуване на коментар