Късър(турско мезе)

Продукти:

  • дребен булгур
  • маруля
  • краставичка
  • зелен лук
  • домати
  • лютеница(за цвят)
  • сол,олио,оцет,лют червен пипер


Начин на приготвяне:

  • В една купа се слага дребния булгур,залива се с гореща вода,колкото да покрие булгура,захлупва се с капак и се чака 10-15 мин докато поеме цялата си вода.Добавя се сол,олио,оцет и лютеница.
  • Отделно в голям съд се нарязва марулята,краставичката,домата,зеления лук.Добавят се отново в малко количество сол,олио и оцет(вместо оцет може и сок на лимон да се добави).
  • Към зеленчуците се добавя набъбналия булгур и се бърка добре,но без да се мачка много,че да не умре марулката.
  • Оставя се в хладилника да изстине(по-вкусно е като е леко хладно),но ако нямате време може и веднага да се сервира.
  • Да Ви е сладко и Наздраве! :)

Коментари