Пропускане към основното съдържание
За тестото:
- 1/2 мая за хляб
- 1 ч.ч. хладка вода
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2-3 с.л. маргарин
- 1 яйце
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. оцет
- 1/2 к.л. сода за хляб
- брашно-колкото поеме
За плънката:
- 1 ч.ч. ориз
- сварено пилешко месо
- доматен сок
- подправки
Начин на приготвяне:
- Омесва се тестото и се оставя да втаса близо час.През това време се приготвя плънката.
- 1 ч.ч. ориз се слага в добре загрято олио,докато набъбне.
- Добавя се доматен сок,количество-колкото желаете(аз добавям 1 ч.ч.).
- Добавят се 4 ч.ч. от бульона на свареното месо и подправките.
- Оставя се да ври докато ориза си поеме цялата вода.
- Оставя се на страни да изстине.
- От готовото тесто се приготвят 3 малки и 2 големи топки.Едната голяма за долния слой в тавата,другата голяма за последния слой(като за капак).
- Разточва се първата голяма топка(за капак,която ще служи),намазва се с олио,навива се на руло,после на охлюв и се оставя на страни.
- Разточва се следващата голяма топка(за долния слой на тавата) така,че да излиза (ориентировъчно) 2 см. извън тавата.Настила се в тавата.
- Разточват се една по една малките топки,нареждат се в тавата върху долния слой,като след всяко разточено тесто се маже с олио.
- Добавя се приготвената плънка.
- Позатварят се краищата с тестото,което е извън тавата от долния слой.
- Разточва се последната топка(не много),която ще служи за капак и се слага върху плънката.
- Маже се с 3-4 с.л. кисело мляко.
- Пече се в добре загрята фурна до готовност.
- Още горещо се пръска с малко вода,да остане меко.
Ако нямате време да омесите тесто,може да използвате и готово,пак добре се получава!Изглежда сложно,но е много вкусно. :))
Коментари
Публикуване на коментар