петък, 25 март 2016 г.

Лахмаджун в домашна обстановка




Нужни са 5 ч.ч. брашно,половин пакет суха мая,2 ч.ч. хладка вода,сол,кайма,подправки,лук,домати.

                 Разтваряме маята в хладката вода,добавяме сол и прибавяме  към брашното.Месим меко тесто.Смесваме каймата,нарязания на ситно лук,домата и подправките(сол,черен пипер,лют пипер) .Аз добавям и 2 с.л. лютеница за цвят.Полученото тесто оставяме за 10 минути да втаса,правим малки топчета,точим ги на средна дебелина,мажим с готовата смес от кайма и подправки.Печем в тиган с капак едно по едно.Изваждаме ги в тенджера с капак  за да останат мекички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар