вторник, 22 март 2016 г.

Картофени гевречета



картофи- 2 броя
маргарин-100 гр
брашно-1,5 к.ч.
сол-1 к.л.
яйце за намазване 
подправки за ръсене отгоре



Картофите се варят в леко подсолена водичка.След като изстинат се намачкват с помощта на виличка,добавят се маргарина,брашното и солта.Забърква се такова тесто,че да не залепва по ръцете ви.Правят се фигурки по желание и се редят в тавичка,постлана с хартия за печене.Това се прави,докато свърши тестото,намазват се с жълтък,поръсват се с подправки(сусам,маково семе,ленено семе,чубрица..). В предварително загрята на 200 градуса фурна се пекат за около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар