сряда, 10 януари 2018 г.

Кебап с гарнитура от пилаф

Нужни са:

*3-4 пилешки пържолки
*2 бр средно голям лук
*1 и 1/2 в.ч. ориз
*6 в.ч. вода
*подправки на вкус

Приготвяне:
   
      Пържолките се измиват и нарязват на не много дребни парченца.Нарязва се и лука на ситно.Слагат се в тенджера с малко мазнина,добавя се вода (количество,по желание) за да бъде със сос месото.Добавят се подправки на вкус-сол,черен/червен пипер,чили и се вари до готовност месото.
     Почистения и измит ориз(1 и 1/2 в.ч.) се слага в тава,добавя се гореща вода(6 в.ч.) и сол на вкус,прибира се в добре загрята фурна,докато поеме цялата си вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар